Mělo by vás zajímat

Výběr mycího prostředku podle fáze atopického ekzému

Vždy záleží na fázi ekzému – zdá se jedná o zhojený ekzém nebo ekzém v akutní/aktivní fázi.

Číst více »

Jak nejlépe využít příznivých účinků promazávadel

Popsali jsme, ČÍM se mazat, ale znáte základní pravidla JAK se správně mazat? 9 malých rad, jak se správně „mazat“.

Číst více »

Cože? Hlídat atopický ekzém? …není možné!

Odcházíte od lékaře a držíte hodně dlouhý seznam léků? Máte stres jak všechno správně používat.

Číst více »

Novinky k pokoukání

Co dokáže vrátit kůži MIKROBIOMOVOU rovnováhu?

MIKROBIOM – dnes často skloňované slovo. Napadlo vás, že kromě významu v trávicím traktu, má tento neviditelný ekosystém bakterií nezastupitelnou roli i na pokožce?
Řada LIPIKAR myslí na kožní MIKROBIOM celé vaší rodiny.

Těžký atopický ekzém je dlouhodobě přetrvávající a úporný. Jednou z možností léčby je biologická léčba.

Co je to biologická léčba a kdo ji předepisuje najdete ve videu.

 

Seznam center biologické léčby naleznete na tomto odkazu: https://bit.ly/37g9Wi2

Jak těžký je těžký ekzém?

Těžký atopický ekzém je dlouhodobě přetrvávající a úporný. Období klidu jsou minimální. Léčba je už složitější a jsou zapotřebí celkové léky (tablety nebo injekce) – imunosupresiva nebo biologika. V případě, že váš ekzém přetrvává dlouhodobě, těžko se hojí a postihuje rozsáhlou plochu těla, nezoufejte. Podívejte se na rady lékaře ve videu, určitě najdete vhodné řešení.

Seznam center biologické léčby naleznete na tomto odkazu: https://bit.ly/37g9Wi2

 

Potravinová alergie v číslech

  • Kolik je v ČR ročně nových kojenců s potravinovou alergií
  • Jak je to s počty u dospělých?

Jak poznám, že mám alergii na potraviny?

  • Definice potravinové alergie
  • Jiné nežádoucí reakce na potraviny

Které potraviny spustí alergii na potraviny?

  • Potraviny velké osmičky nebo velké devítky
  • Nejčastější spouštěče alergických reakcí
  • Zkřížené alergie
Partner
Partner sekce

Inspirativní AtopikLetter

Odesláním e-mailu souhlasíte s uchováním vašich údajů.